Extra geld voor mantelzorgers

0
154

Omdat maar weinig mantelzorgers gebruik maakten van een eenmalige als waardering bedoelde tegemoetkoming in de kosten van 250 euro, hield het ministerie van VWS geld over aan de regeling. De miljoenen die overbleven zijn verdeeld onder de gemeenten.

Arnhem krijgt drie ton op de rekening bijgeschreven. Het Arnhemse college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels voorstellen gedaan hoe de mantelzorger met het geld meer erkenning en hulp kan krijgen. Daarvoor moet wel duidelijk zijn om welke mensen het gaat.

Ook in Apeldoorn heeft het gemeentebestuur besloten om de ruim 330.000 euro rijksgeld dit jaar en komend jaar in te zetten voor de mantelzorg. Wethouder Paul Blokhuis: "Met dit geld kunnen we de vele mensen die zorg verlenen aan een naaste een extra financiële hulp bieden. Bovendien willen we veel nieuwe mensen bereiken voor de mantelzorg." "Ook ondersteunt de gemeente de mantelzorgers, door bijvoorbeeld een weekendje weg mogelijk te maken voor mensen die door omstandigheden al langer geen vakantie hebben gehad. Daarbij wordt de dagelijkse zorg dan enkele dagen uit handen genomen." Steunpunt Mantelzorg van Stichting De Kap speelt een centrale rol in de ondersteuning van mantelzorgers. Iedereen die tenminste 3 maanden 8 uur per week voor een ander zorgt, kan een beroep doen op dit steunpunt en kan bovendien een speciale kortingskaart, de mantelzorgkaart aanvragen. Dat laatste kan ook via www.apeldoorn.nl/mantelzorg.

Vorig artikelVerwachting: Vier weken langer last van limonadewespen
Volgend artikel125 nepbehandelingen tegen kanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.