Te weinig promotie voor besnijdenis

0
186

In de afgelopen twee jaar is te weinig gedaan om besnijden van mannen in Afrikaanse landen makkelijker toegankelijk te maken. Overheden en zorginstellingen moeten versneld aan de slag, hebben onderzoekers maandag gezegd op een internationale conferentie over hiv en aids in Mexico. Twee jaar geleden ontdekten wetenschappers dat een besnijdenis het risico op besmetting tijdens seks met een hiv-geïnfecteerde vrouw drastisch kan verminderen. Het weefsel van de voorhuid lijkt bijzonder vatbaar voor een hiv-infectie.
Volgens de onderzoekers is meer geld, aandacht en energie nodig om mannen in Afrika ten zuiden van de Sahara over te halen zich te laten besnijden. Ook is het van belang het taboe op dit onderwerp te doorbreken.

Bron: ANP

Vorig artikelAlvallen met een pilletje?
Volgend artikelTest zonnebrandcreme Consumentenbond
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.