Folkert Kuipers benoemd tot decaan Medische Wetenschappen en lid Raad van Bestuur UMCG

Array

Gezamenlijk persbericht van het College van Bestuur van de RUG en de Raad van Toezicht van het UMCG

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen en de Raad van Toezicht van het UMCG hebben prof. dr. Folkert Kuipers per 1 september 2008 benoemd tot decaan Medische Wetenschappen en lid van de Raad van Bestuur van het UMCG. Kuipers is thans als hoogleraar verbonden aan de afdeling Kindergeneeskunde en het Laboratoriumcentrum van het UMCG. Hij is benoemd voor een periode van vijf jaar. Kuipers volgt prof. dr. Sibrand Poppema op, die per 1 september 2008 voorzitter wordt van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen.

Folkert Kuipers (Hoogkerk, 1957) studeerde biologie in Groningen. Hij promoveerde in 1987 op het proefschrift Enterohepatic Circulation and Cholestasis. Na 1987 startte Kuipers een loopbaan als onderzoeker bij de afdeling Kindergeneeskunde van het UMCG, waar hij gespecialiseerd is in de fysiologie en pathofysiologie van lever en darm bij aangeboren en verworven stofwisselingsziekten. In 2000 werd hij benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde met als leeropdracht de ontwikkeling en regulatie van de lever- en darmfunctie.Kuipers is een internationaal vooraanstaande wetenschapper, die in zijn werk laboratorium en kliniek nauw met elkaar verbindt. De Raad van Toezicht en het College van Bestuur zijn verheugd dat een kandidaat uit eigen kring in deze voor het UMCG en voor de Rijksuniversiteit Groningen zeer belangrijke functie is benoemd.

Met de benoeming bestaat de Raad van Bestuur van het UMCG per 1 september 2008 uit: drs. L.C. Bruggeman (voorzitter), prof. dr. F. Kuipers (decaan), drs. F.C.A. Jaspers, mr. J.F.M. Aartsen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen