Mantelzorger mag niet worden gediscrimineerd

0
213

Het Europese Hof van Justitie heeft onlangs geoordeeld dat de Europese richtlijn tegen discriminatie in arbeid en beroep ook geldt voor mantelzorgers.
Het Hof deed de uitspraak in de zaak van de Britse secretaresse Sharon Coleman. Zij vond dat haar toenmalige werkgever haar tegenwerkte bij de zorg voor haar gehandicapte kind. Flexibele werktijden werden geweigerd en er werden denigrerende opmerkingen over haar en haar kind gemaakt.


Het arrest

Het Europese Hof van Justitie stelde haar in het gelijk. Een werkgever die een werknemer niet in staat stelt om flexibel te werken, zodat de werknemer kan zorgen voor zijn of haar gehandicapte kind, handelt in strijd met het ‘verbod op directe discriminatie’, zo oordeelde het Hof.
WGBH/cz
De CG-Raad vindt dit een belangrijke stap voorwaarts. Het Hof ziet deze situatie namelijk als een directe vorm van discriminatie. Dat wil zeggen: in dit soort gevallen mag er geen uitzondering worden gemaakt. In Nederland is de Europese richtlijn tegen discriminatie in arbeid en beroep uitgewerkt in de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte (WGBH/cz). Dit arrest heeft ook invloed op de manier waarop de WGBH/cz voortaan wordt uitgelegd. Als over die uitleg meer duidelijkheid bestaat, komen wij daar uiteraard op terug.
Verdere informatie

Bron: CVG-raad

Vorig artikelSanté sans file: real time video-consult
Volgend artikelV&VN: Technologie kan werk in de zorg verlichten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.