ZKA ondersteunt medische diensten Beijing

Array

De medische hulpverlening voor alle Nederlanders betrokken bij de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Beijing wordt mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis Achmea. De zorgverzekeraar is hoofdsponsor van Service Médical, die voor de eerste medische opvang zorgt van bezoekers van het Holland Heineken House. In samenwerking met haar alarmcentrale EuroCross stelt Zilveren Kruis Achmea sinds 22 juli bovendien een speciaal telefoonnummer open voor alle Nederlanders die medische zorg nodig hebben of vragen hebben over hun gezondheid.

In het Holland Heineken House is er fulltime medische begeleiding beschikbaar voor atleten en bezoekers, inclusief een Chinees sprekende, medisch onderlegde tolk. In dit ontmoetingscentrum is ook een sportfysiotherapeut aanwezig. Als zich een medisch probleem voordoet dat ter plaatse niet is op te lossen door de arts of verpleegkundige van Service Médical, wordt door Service Médical een ambulance ingeschakeld die klaar staat voor het Holland Heineken House. De ambulance brengt de patient naar het dichtstbijzijnde adequate ziekenhuis. Vanaf dat moment neemt alarmcentrale EuroCross van Achmea de hulpverlening over.

Olympic Medical Support Lijn
In samenwerking met EuroCross stelt Zilveren Kruis Achmea vanaf 22 juli een speciaal telefoonnummer open voor alle Nederlanders die medische zorg nodig hebben of vragen hebben over hun gezondheid. Het telefoonnummer van de Olympic Medical Support lijn is + 31 71 36 41 242. Het nummer blijft beschikbaar tot en met de Paralympics, die van 6 tot en met 17 september worden gehouden.

Als zorgverzekeraar die groot belang hecht aan gezondheid en vitaliteit, hecht Zilveren Kruis Achmea vanzelfsprekend ook grote waarde aan sport en bewegen. De zorgverzekeraar ondersteunt al jaren topsport, breedtesport en gehandicaptensport en sponsort onder meer loop-, wandel- en fietsevenementen die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Zilveren Kruis Achmea biedt in samenwerking met NOC*NSF de Nationale Sportpolis aan, met een collectiviteitskorting en vergoedingen die zijn afgestemd op de sporter. Hieronder vallen onder meer een vergoeding voor braces en een sportbril en snelle toegang tot gespecialiseerde sportzorg.

Voor topsporters biedt Zilveren Kruis Achmea een speciaal medisch topsporterspakket, waardoor de zorgverzekeraar de status official supplier heeft gekregen van NOC*NSF. In het topsporterspakket zitten onder meer vergoedingen voor de sportmedische keuringen, die voor de topsporters verplicht zijn om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. Gezien de warmte in China is er bij de keuring voor deze Spelen extra aandacht besteed aan de keuring van de longen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen