Deventer Ziekenhuis schrapt omstreden leeftijdsgrens vrijwilligers

0
542

Het Deventer Ziekenhuis ziet af van het invoeren van de omstreden leeftijdsgrens voor vrijwilligers. In plaats daarvan komen er ‘functioneringsgesprekken’ voor oudere vrijwilligers.

Afgelopen mei kondigde het Deventer Ziekenhuis de geleidelijke invoering van een leeftijdsgrens voor vrijwilligers aan. Op termijn moesten mensen op hun 70e stoppen met hun onbezoldigd werk. Er werden geen nieuwe vrijwilligers meer aangenomen van ouder dan 60 (gastvrouwen/afdelingen) of 65 jaar (overigen). Problemen om oudere vrijwilligers te verzekeren was één van de redenen van het ziekenhuis om een leeftijdsgrens te willen invoeren.

De maatregelen kwamen het ziekenhuis op een storm van kritiek te staan. Onder andere de landelijke ouderenbonden en zelfs staatssecretaris Jet Bussemaker spraken over ‘leeftijdsdiscriminatie’. Ook het gemeentebestuur kapittelde het hospitaal.

De veelbesproken leeftijdsgrens is alsnog van de baan. Na de verhuizing van het Deventer Ziekenhuis naar de Rielerenk worden er wél zogenaamde functioneringsgesprekken ingevoerd voor vrijwilligers. Daarin komen dan het functioneren en de ‘wederzijdse tevredenheid’ te sprake. Bij mensen van zeventig jaar en ouder (75 voor de pastorale vrijwilligers) wordt in het jaarlijkse gesprek besloten over de vrijwilligersbijeenkomst wordt verlengd.
Voor zijn oudere vrijwilligers is het Deventer Ziekenhuis inmiddels overgestapt naar een verzekering die tot 80 jaar loopt.

Vorig artikelVeni’s en Vidi’s toegekend aan medewerkers UMC St Radboud
Volgend artikelZorgburo Liemers breidt uit
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.