Laatste jaar fiscaal voordeel bij uitvaart, aftrek vaak vergeten

0
199
De kosten van een begrafenis of crematie kunnen dit jaar voor het laatst als buitengewone uitgave worden afgetrokken bij de belastingdienst. Bij een uitvaart denken nabestaanden er niet over na om deze kosten op te voeren. Hierdoor wordt er veel geld misgelopen bij de teruggave.

Bij een uitvaart, die gemiddeld al snel € 6.500 kost, kan het gaan om zo’n € 2.000 fiscaal voordeel. Door opnieuw de inkomstenbelasting in te dienen, kunnen de bijzondere uitgaven alsnog worden opgevoerd. Dit kan in de meeste gevallen met terugwerkende kracht over de afgelopen vijf jaar. Fiscale partners die na de uitvaart nog met terugwerkende kracht het belastingvoordeel willen behalen, kunnen na de definitieve aanslag alsnog bezwaar maken. Let wel; fiscaal voordeel kan slechts eenmalig worden behaald: óf bij de begrafeniskosten óf bij de koopsompolis.


Vorig artikelFabrikant en ziekenhuis schoten tekort bij onderhoud anesthesiependel.
Volgend artikelGist vervangt papaver
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

You cannot copy content of this page