Zorgburo Liemers breidt uit

Array

Zorgburo De Liemers breidt haar woonruimte voor autistische jongeren uit. In een woning aan de Kerkstraat in Zevenaar huisvest de zorginstelling in het najaar zes autistische jongeren. Het Zorgburo is een particuliere zorginstelling die op allerlei manieren ondersteuning biedt aan autistische jongeren.

Naast woonbegeleiding biedt het Zorgburo naschoolse opvang, huiswerkbegeleiding en zaterdagactiviteiten voor zowel kinderen als jongeren.

In 2006 huisvestte de instelling de eerste vier autistische jongeren in woningen aan het Stationsplein in Zevenaar. Vorig jaar kwamen daar nog vier kamers bij in een woning aan de Kerkstraat. Met de aanstaande uitbreiding helpt De Liemers veertien autistische jongeren aan woonruimte.

Daarnaast is Zorgburo De Liemers in gesprek met wooncorporatie Baston Wonen om twaalf appartementen te kunnen huren. Deze appartementen zijn bedoeld voor jongeren in de laatste fase van het trainingstraject, waarbij ze vrijwel volledig zelfstandig worden. Deze plannen zijn nog niet concreet, op zijn vroegst wordt begonnen in 2009 of 2010.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen