Meer plaatsen in gesloten opvang

0
176

Op pvda.nl kijkt Samira Bouchibti, PvdA Tweede-Kamerlid en woordvoerder jeugdzaken, terug op het afgelopen politieke jaar. Ook blikt ze vooruit: Er zitten nog duizend kinderen in een justitile inrichting, die in gesloten opvang thuishoren. Er moeten daarom meer plaatsen in de gesloten opvang komen.

Bouchibti is verheugd dat jeugd en opvoeding een prominente plaats gekregen hebben in dit kabinet: Opvoeding heeft nog nooit zo centraal gestaan als de afgelopen anderhalf jaar. We zijn hard op weg de Centra voor Jeugd en Gezin landelijk dekkend op te zetten, zodat ouders makkelijk toegang hebben tot hulp bij de opvoeding van hun kinderen.

Als hoogtepunt van het afgelopen jaar noemt ze de landelijke uitrol van de RAAK-methode: De Reflectie en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling (RAAK)-methode is een landelijke methode waardoor de samenwerking tussen verschillende instanties om kindermishandeling te signaleren wordt verbeterd. Hier verwacht Bouchibti zeer veel van. Daarnaast kijkt ze tevreden terug op resultaten van de PvdA, zoals het generaal pardon, het voorkomen van het versoepelen van het ontslagrecht en de stevige conclusies van de commissie Bakker.

Bouchibtis is duidelijk over haar prioriteiten voor het komende jaar: Er zitten nog duizend kinderen in een justitile inrichting, die in gesloten opvang thuishoren. Dit betekent dat minderjarige jongeren met gedragsproblemen in een cel zitten omdat er in de reguliere jeugdopvang niet genoeg plaats is. Bouchibti: Er moeten daarom meer plaatsen in de gesloten opvang komen. En ik wil graag dat de werkdruk van de gezinsvoogden verlaagd wordt, want die is nog te hoog.

Vorig artikelMozaïeksubsidie voor Tong Xi en Krystelle Nganou Makamdop
Volgend artikelPraktijkonderstueners hebben een meerwaarde voor de patiënt
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.