Brijder herkent zich in cijfers van landelijke verslavingszorg

Array

Hulpvraag verslavingszorg fors toegenomen Brijder Verslavingszorg herkent zich als een van de grootste zorgaanbieders voor verslaafden in de cijfers van het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem (LADIS). Volgens deze cijfers groeide het aantal personen in de verslavingszorg het afgelopen jaar met 10%. Vooral het aantal alcohol- en cannabisclienten is in 2007 gegroeid.


onlinehulp

Gerrit-Jan Vos, bestuurder van Brijder, ziet ook een toename van de hulpvraag bij de verslavingszorg. “Deze toename schrijven we onder andere toe aan onze onlinehulpverlening die wij bieden via www.alcoholondercontrole.nl en www.cannabisondercontrole.nl. Door deze laagdrempelige manier van hulp kunnen mensen eenvoudig van hun problemen af komen. Deelnemers hoeven niet meer tijdens kantooruren een behandelaar te bezoeken. Ze kunnen in hun eigen tijd en eigen tempo werken aan het minderen of stoppen van hun middelengebruik.


speciale jeugdprogramma’s

Het gebruik onder jongeren neemt ook toe. In 2007 deden 25% meer jongeren een beroep op de hulpverlening in verband met hun middelengebruik. Van de clienten met een cannabisprobleem behoort ruim 40% tot de groep jonger dan 25 jaar, bij amfetamine ruim 43% en bij cocaïne bijna 13%. “De gemiddelde leeftijd bij de jeugdkliniek Mistral van Brijder is 15 jaar”, volgens Vos. “Ook daar zien wij dat cannabis de meest voorkomende problematiek is onder jongeren en dat zij steeds op jongere leeftijd gaan gebruiken. Een verontrustende ontwikkeling. Daarom geven we voorlichting op scholen en tijdens evenementen. Daarnaast bieden we jeugdbehandelingen voor jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 22 jaar. Het gebruik van middelen start vaak in de puberteit. Voor sommigen blijft het bij experimenteren en bij anderen helaas niet.“


Meer informatie: www.ladisonline.nl en www.brijder.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen