Deventer ziekenhuis krijgt 24-uurs apotheek

Array

In de centrale hal van het nieuwe Deventer Ziekenhuis komt een apotheek waar patienten 24 uur per dag medicijnen kunnen halen. Patienten kunnen straks overdag, na een ziekenhuisopname of bezoek aan de specialist, een eerste hoeveelheid medicatie meekrijgen. Ook kan de 24-uurs apotheek contact leggen met een apotheek in de wijk of regio zodat medicijnen op tijd klaar liggen of thuis worden bezorgd. Buiten kantoortijden verstrekt de 24-uurs apotheek medicijnen op voorschrift van de huisartsenpost.


Het assortiment en de voorraad van de 24-uurs apotheek zijn beperkt. De 24-uurs apotheek vervangt niet de volledige medicatieverstrekking via de eigen apotheek, maar maakt het mogelijk dat patienten na een artsenbezoek of opname alvast met de medicatie starten. Sowieso geldt in Nederland de afspraak dat patienten de eerste keer geen grote hoeveelheden medicijnen meekrijgen. Handig is ook dat de 24-uurs apotheek met alle apotheken in de regio op een computersysteem zit zodat gegevens snel kunnen worden uitgewisseld.

De 24-uurs apotheek wordt gevormd uit de dienstapotheek die nu naast de huisartsenpost aan de Fesevurstraat zit. In deze apotheek werken de apotheken in Deventer, Twello, Olst, Bathmen, Holten, Markelo en Raalte én de apotheekhoudende huisartsen uit Epse, Gorssel, Wilp, Heeten, Haarle en Wesepe samen om patienten buiten kantoortijd van medicatie te voorzien. Straks doen ze dat dus 24 uur per dag en wordt het ziekenhuis een partner. De naam van de organisatie blijft overigens Dienst Apotheek Salland (DAS).

De dienstapotheek verhuist eind augustus naar de Rielerenk. Om dit goed te laten verlopen, is de dienstapotheek gesloten op 25, 26 en 27 augustus en neemt apotheek Cath aan de Hoge Hondstraat diens taken tijdelijk over. Op donderdagavond 28 augustus opent de DAS zijn deuren op de nieuwe locatie. Vanaf 1 september is de DAS 24 uur per dag open.


Bron: Extra Online

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen