Opening MRI Bernhoven in Oss

0
1847

De MRI in Oss is van hetzelfde type als die in Veghel. Er wordt volgens dezelfde protocollen en systemen gewerkt. De radiologen van Bernhoven werken al bovenlokaal. Ook het uitwisselen van personeel van beide locaties wordt nu gemakkelijker.

De nu aangeschafte MRI is in 2012 afgeschreven, net als het apparaat in Veghel. Dat betekent voor de nieuwbouw van het ziekenhuis in Uden dat dan door de afdeling radiologie de meest moderne apparatuur wordt aangeschaft.

MRI staat voor Magnetic Resonanse Imaging. Met behulp van magnetische velden en radiofrequentie kunnen delen van het menselijk lichaam en eventuele afwijkingen daarin nauwkeurig in beeld gebracht en onderzocht worden. MRI maakt geen gebruik van röntgenstralen waardoor ook de zachte weefsels, bijvoorbeeld de zenuwbanen goed in beeld gebracht kunnen worden.