Landelijk medisch spreekuur partydrugs in Haarlem, Alkmaar en Den Haag

Array

Regelmatig kloppen er mensen aan bij Brijder Verslavingszorg die hardnekkige, medische klachten hebben na gebruik van XTC, cocaïne, speed of andere partydrugs. Na behandeling van een verslavingsarts verdwijnen de klachten of verminderen zij in veel gevallen sterk. Vandaar dat Brijder start met een landelijk medisch spreekuur voor partydrugs.

 

Mensen met medische klachten naar aanleiding van partydrugsgebruik kunnen vanaf nu terecht in Haarlem, Alkmaar en Den Haag. Het spreekuur wordt geopend doordat Brijder veel vragen hierover krijgt door o.a. de website www.drugsinfoteam.nl. Jaarlijks bezoeken 1,5 miljoen mensen deze website en stellen daar vragen over alcohol en drugs. Aan het team worden ook regelmatig vragen gesteld over ontstane klachten en kwalen na partydrugsgebruik. Om deze mensen beter te kunnen helpen, wordt het landelijke spreekuur opgestart.

 

 

In ernstige gevallen kunnen de klachten zelfs jaren duren. Klachten na drugsgebruik verminderen niet altijd vanzelf. Medische behandeling is dan noodzakelijk. Voorbeelden van dit soort klachten zijn: depressiviteit, angst, verminderde concentratie, vermoeidheid, gevoel van schokken in het hoofd, tintelingen, spiertrekkingen, zichtproblemen, duizelingen, Mensen die de klachten herkennen en partydrugs gebruiken of in het verleden hebben gebruikt, kunnen telefonisch een afspraak maken via het telefoonnummer 023-5307400. Een consult op het spreekuur wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Het behandelen van medische problemen na gebruik van drugs is specialistisch werk waar huisartsen vaak weinig mee in aanraking komen. Vandaar dat ook huisartsen terecht kunnen bij Brijder voor advies. Tijdens het spreekuur kan telefonisch informatie worden ingewonnen bij een van de verslavingsartsen. Meer informatie: www.brijder.nl of www.drugsinfoteam.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen