Twenteborg krijgt claim naar aanleiding van de brand in de OK

Array

Letselschade-advocaat Han Venema van de Pals Groep zei voor RTV Oost dat er in de gezondheidstoestand van een man uit Tubbergen complicaties zijn opgetreden als gevolg van de brand in het operatiecomplex van het Twenteborg-ziekenhuis in september 2006. De man overleed korte tijd na het voorval en nabestaanden van het slachtoffer hebben nu een rechtszaak tegen de Ziekenhuisgroep Twente aanspannen. De man heeft na zijn operatie een bacteriele infectie opgelopen. Ten tijde van de brand uitbrak, werd de man in een andere operatiekamer  geopereerd en werd toen geevacueerd.


Volgens Ziekenhuisgroep Twente is er geen relatie tussen het overlijden van een 57-jarige patient uit Tubbergen en de brand in een operatiekamer van het ziekenhuis. Dat wordt volgens het ziekenhuis duidelijk uit medische gegevens.  Een woordvoerder reageerde daarmee woensdag op het bericht dat nabestaanden van het slachtoffer een rechtszaak tegen de Ziekenhuisgroep Twente aanspannen. Volgens hen is het overlijden van de man te wijten aan de gevolgen van de brand in de OK.


Bron: ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen