Kunstopleiding UNIT richt zich op jongeren met autisme spectrum stoornis

1
212

De UNIT is een academie voor jong uniek talent. Het is een tweejarige dagopleiding voor beeldende kunst en vormgeving met aandacht voor het zelfstandig werken in de wereld van kunst, ontwerp en vormgeving.

Tijdens de opleiding staat jouw ontwikkeling in beeldende kunst en
vormgeving, maar ook je ontwikkeling als beroepspersoon voorop. Heb je geen diploma van het voortgezet onderwijs of is het voor jou moeilijk dat diploma te halen dan kun je je toch aanmelden voor deze opleiding.

De UNIT academie wil aandacht besteden aan jongeren die door oorzaken buiten hun schuld veel moeite ondervinden in het gewone voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en toch verder willen in de kunstzinnige richting. In het bijzonder richt de academie zich op jongeren met een autisme spectrum stoornis.
De manier van werken en leren binnen de UNIT academie is vooral gericht op jouw talent en jouw situatie. Daarom vinden wij persoonlijke begeleiding en het goed geordend en ondersteunend werken erg belangrijk. Natuurlijk ben je ook welkom als je wel het diploma mbo, havo of vwo hebt gehaald.

De UNIT academie wil jonge mensen kansen geven op een succesvol vervolg in een opleiding voor hoger kunstonderwijs of in een beroep als kunstenaar, vormgever, ontwerper of in een ander cultureel beroep.
Om dit te realiseren willen wij in de UNIT academie het leren en werken vooral in directe samenwerking met professionals zoals beeldend kunstenaars, ontwerpers, vormgevers, galeriehouders en andere cultureel ondernemers organiseren.

Comments are closed.