Merkwaardige visites (1)

MERKWAARDIGE VISITES

Iedere huisarts maakt ze mee. En het leek Robert Mol, de emaildokter, een aardig idee om er een aantal op te schrijven. De komende dagen zullen we er diverse plaatsen.

 

Midden in de nacht moeten we naar een jongen van amper 20, die suïcidaal is en volgens moeder een dokter nodig heeft. Nadat de deur is geopend, springt er een te enthousiaste hond tegen me aan, gevolgd door haar zusje, waar ik bijna over struikel. Hierna kijk ik in de schemer tegen de derde aan. Mijn dochtertje zou zeggen: zogenaamd. De wilde bos haren voor zijn ogen hangend tot op zijn kin, inclusief zijn in elkaar gewrongen lichaam doen hem inderdaad op een hond lijken. Op mijn vriendelijk verzoek om het haar even weg te doen, geeft hij gevolg. Ik kijk in twee trouwe en verdrietige ogen. Zijn gelakte nagels en in beide handen vast omklemd knuffelbeertje maken het beeld klaar om voor altijd op je netvlies te houden. In overleg met moeder wordt de crisispsychiater gebeld. Zonder morren komt deze langs.

 

Heeft u ook leuke verhalen of anekdotes uit de praktijk. Stuur ze in en we plaatsen het!


Recente artikelen