Stichting ROPARUN doneert € 75.000,– aan nieuwe chemotherapie-afdeling van ziekenhuis Dirksland

De stichting ROPARUN stelt € 75.000,– ter beschikking aan de nieuwe chemotherapie-afdeling van het ziekenhuis Dirksland. De Stichting heeft recent vernomen dat het ziekenhuis op het punt staat de nieuwe afdeling te openen en heeft hierop, naar aanleiding van een verzoek tot financiele ondersteuning door de Directeur Medische Zaken Dr. P.C. van der Velden, besloten vanuit de opbrengst van de ROPARUN 2008 een bedrag van € 75.000,– ter beschikking te stellen. Dit bedrag is bedoeld voor het realiseren van een comfortabele inrichting van deze afdeling, waaronder de aanschaf van speciale, comfortabele stoelen, DVD-afspeelapparatuur voor iedere patient, een eigen keuken en een draadloos netwerk.


De afgelopen jaren is het aantal patienten, dat lijdt aan kanker en in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland wordt behandeld met chemotherapie, fors gestegen. Het aantal toegediende kuren chemotherapie is in de periode 2005 t / m 2007 verdubbeld, terwijl in 2008 wederom een groei van 30% ten opzichte van 2007 wordt verwacht. Eén van de gevolgen van deze forse groei is dat de huisvesting bij het geven van chemotherapie niet meer voldoet. Chemotherapie wordt toegediend in een ‘huiskamer’ op één van de ziekenhuisafdelingen. Deze afdeling is regelmatig overbezet.

De Raad van Bestuur van het ziekenhuis heeft recent besloten dat binnen het ziekenhuisgebouw een nieuwe, grotere ruimte ingericht zal worden voor de toediening van chemotherapie. Hierbij is het erg belangrijk dat deze ruimte ook comfortabel ingericht kan worden: patienten met kanker moeten er soms een volle dag per week doorbrengen om met chemotherapie behandeld te worden. Vooral omdat veel patienten zich juist op deze dag lichamelijk niet erg prettig voelen, is het dan belangrijk dat er voldoende mogelijkheden zijn voor ontspanning en comfort.

De ROPARUN is een loopevenement van 530 km, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie -hardlopen van Parijs naar Rotterdam- leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Vanuit Goeree Overflakkee werd dit jaar door drie teams (twee teams van Tieleman Runners uit Middelharnis en één team van de Vrienden van Flakkee uit Dirksland) aan de loop deelgenomen. Veel lopers ervaren de deelname aan de ROPARUN als een avontuur voor het leven. Dit blijkt ook uit het motto dat al jaren is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Op zaterdag 30 mei 2009 gaat in Parijs de 18e editie van de ROPARUN van start. De start vindt plaats in het Parc la Courneuve en de finish is op tweede pinksterdag 1 juni 2009 op de Coolsingel in Rotterdam.

De opbrengst van de ROPARUN 2008 is uitgekomen op € 4,3 miljoen. Ook dit jaar zal de opbrengst -onder andere gerealiseerd door de inspanning van de Flakkeese teams- weer gebruikt worden voor ondersteuning aan allerlei doelen die te maken hebben met zorg voor mensen met kanker, waaronder nu ook de inrichting van een nieuwe chemotherapie-afdeling van het ziekenhuis in Dirksland.


Bron: Ziekenhuis Dirksland


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen