Online Eczeemtest

Array

Het Centrum voor Huid en Arbeid in Arnhem heeft een test ontwikkeld waarmee patiënten op internet kunnen testen of ze eczeem hebben en of hun jeukende, schrale plekjes beroepsgerelateerd zijn. Aan het eind van de test volgt een advies voor eventuele behandeling.

Volgens het landelijke centrum dreigt handeczeem volksziekte nummer één te worden. De kosten van beroepsuitval door deze huidaandoening lopen al op tot 100 miljoen euro per jaar, zo is uit onderzoek gebleken. Handeczeem is chronisch en komt alleen tot rust als patiënten ander werk gaan doen.

Bron: Centrum voor Huid en Arbeid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen