Rouvoet: ‘Gevolgen van scheiding voor kinderen niet onderschatten’

0
255

Een scheiding tussen ouders kan problematische gevolgen hebben voor kinderen, zoals schooluitval of depressies op latere leeftijd. Zeker als de scheiding gepaard gaat met conflicten tussen ouders.


‘In de media zijn de problematische gevolgen voor kinderen vanmorgen nogal gerelativeerd. Een scheiding zou niet zo kwalijk zijn voor het kind. Ik vraag me af of dit wel een goede interpretatie is van het voorliggende rapport. Ik wil hier toch benadrukken dat de gevolgen van scheiding voor kinderen niet mogen worden onderschat.’ Hij voegde daar aan toe: ‘Ik wil ook afstand bewaren tot het beeld: ‘scheiden geen probleem, als je het maar goed doet. Scheiding kán een uitkomst zijn, maar levert zelden echte winnaars op. Een gezin dat met conflicten weet om te gaan en een veilige thuishaven vormt blijft toch het beste voor een kind.’

Dit zei minister Rouvoet vanmiddag bij de uitreiking van het rapport Nieuwe gezinnen door onderzoeksbureau E-Quality. Het rapport beschrijft hoe ouders en kinderen de nieuwe gezinssituaties ervaren die kunnen ontstaan na een scheiding, zoals éénouder- of stiefgezinnen. Rouvoet zal de uitkomsten van het onderzoek betrekken bij de Gezinsnota, die later dit jaar verschijnt.

Eén op drie kinderen in problemen door scheiding

Vorig artikelSchurft bij wijkteam Zorgbalans
Volgend artikelGardasil: Wel of niet vaccineren?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.