Lance Armstrong gaat weer fietsen om de kankerproblematiek opnieuw onder de aandacht te brengen

Array

De geruchten dat Lance Armstrong zijn comeback zal maken als profrenner, blijken te kloppen. De Amerikaan heeft zelf gezegd terug in competitie te willen treden en in 2009 deel te nemen aan de Tour de France, de rittenkoers die hij zeven keer op zijn naam schreef. Deze terugkeer heeft een achterliggende beweegreden. Ik wil het kankerprobleem wereldwijd aankaarten. Alleen al dit jaar zullen er acht miljoen mensen aan kanker sterven. Nu is het tijd om dit niet enkel op Amerikaans niveau, maar over de hele aardbol te doen. En dat doe ik het best in wat ik goed ben: koersen.


Armstrong overwon in de jaren ’90 teelbalkanker en won daarna zeven maal de Tour. De terugkeer van Armstrong valt samen met de lancering van een nieuw wereldwijd project tegen kanker. Armstrong geeft op 24 september meer duidelijkheid op de Clinton Global Initiative in New York. Armstrong is 37 jaar en stopte in juli 2005, na zijn zevende Tourzege, met fietsen. De tocht Ride for the Roses is ook een initiatief van wielrenner Lance Armstrong. Behalve in Nederland wordt het liefdadigheidsevenement ook gehouden in Amerika, Belgie en op Curaçao.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen