200 banen verdwijnen in Medisch Spectrum Twente in Enschede

0
269

Het Medisch Spectrum Twente in Enschede gaat fors snijden in zijn personeelsbestand. Eind volgend jaar moeten bij het ziekenhuis 200 van de circa 4000 banen zijn verdwenen. De bezuinigingsoperatie is nodig omdat het ziekenhuis steeds verder in de rode cijfers zakt.Werknemers die met pensioen gaan of een andere baan vinden, zullen niet meer worden opgevolgd en flexcontracten worden opgezegd”, aldus zegsman Aad Arkenbout.
Het Enschedese ziekenhuis kampte vorig jaar met een tekort op de begroting van 3,8 miljoen euro. „En dat tekort heeft zich in 2008 doorgezet. Als er nu geen maatregelen genomen worden, dan zou daar aan het einde van dit jaar nog eens 6 miljoen euro bovenop komen”, licht de woordvoerder de bezuinigingsmaatregel van de raad van bestuur toe. De ontslagen zullen vallen in de ondersteunende afdelingen.Het ziekenhuis gaat daarnaast de gemiddelde verpleegduur met een dag terugbrengen, waardoor er vijftig bedden kunnen verdwijnen.

Vorig artikelLHV voorzitter te gast bij NOVA
Volgend artikelJanad op Vrijdag
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.