Uniek project voor Diabetes type I patiënten van start

Array

Azivo en Diabetespoli MC Haaglanden initieren een test met Freestyle Navigator glucosemeting
In samenwerking met Abbott Diabetes Care en Diabetespoli MC Haaglanden is Azivo Zorgverzekeraar een project gestart voor een specifieke groep Diabetes Mellitus type I patinten. Met behulp van Freestyle Navigator wordt glucose gedurende 24 uur per dag real-time gemeten. De Navigator zou hierdoor bijdragen aan een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van leven voor deze groep patinten.

Ernstige hypos voorkomen

Door de real-time glucose meting kan ontregeling van de bloedwaarde worden voorkomen. Dit heeft een beter gereguleerde diabetes tot gevolg. Doordat trends in het bloedsuikerverloop te zien zijn, kan de patint dalingen en stijgingen van de bloedsuiker beter en sneller onderkennen en hier sneller op anticiperen. Ernstige hypo en hyperglycaemien, waarvoor in veel gevallen een ziekenhuisopname noodzakelijk is, kunnen hierdoor worden voorkomen. Ook het risico op ongevallen tijdens autorijden of werk wordt aanzienlijk verkleind. Dit betekent voor de patint met type I diabetes een aanzienlijke verbetering van leven.

Betere kwaliteit van leven

Azivo is al enige tijd bezig met preventieprojecten voor patinten met Diabetes type II. John van der Stel, accountmanager farmacie: De problemen rondom type II diabetes zijn door diverse instanties landelijk in kaart gebracht. Het is inmiddels bekend hoe dit type diabetes voorkomen kan worden en hoe klachten kunnen worden ingeperkt. Natuurlijk zijn we blij dat we deze groep patinten inmiddels goed kunnen ondersteunen en adviseren, maar het zat ons niet lekker dat de groep type I patinten buiten de boot vielen. We zijn daarom blij met de samenwerking van de diabetespoli MC Haaglanden en de firma Abbott. Enkele proefmomenten in het MCH hebben inmiddels de meerwaarde van de Navigator laten zien. Als deze proef goed blijkt te werken, kunnen we straks aan alle diabetespatinten een betere kwaliteit van leven geven. En dat is waar Azivo altijd naar streeft.

Voor de proef zijn door dr. Geelhoed, internist, en diabetesverpleegkundige mevrouw Krijgsman een aantal Azivo-verzekerden geselecteerd. Deze verzekerden gebruiken de speciale sensor een half jaar tot een jaar. In samenwerking met de firma Abbott, leverancier van Freestyle Navigator, zal het psychologisch welbevinden van de patinten worden gemeten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen