Nuon gaat zorgverleners van gas voorzien

0
407

Coöperatieve inkoopvereniging Intrakoop en Nuon hebben op 15 september een omvangrijk leveringscontract afgesloten voor de gaslevering aan ruim 1.800 locaties van zorginstellingen. Intrakoop heeft Nuon het contract gegund naar aanleiding van een competitieve tender die Intrakoop uitschreef. De leveringen starten op 1 januari 2010 en lopen tot 1 januari 2013, met een optie op verlenging van 2 maal 1 jaar. Het volume voor dit driejarige contract is ruim 250 miljoen kubieke meter gas.

Het resultaat van deze aanbesteding levert de deelnemende Intrakoop-leden gedurende de looptijd van het contract een aanzienlijk voordeel op de commodityprijs en landelijke transportkosten. Het vastleggen van de commodityprijs gebeurt aan de hand van een gedifferentieerde inkoopstrategie.

Beheersbaarheid van de kosten van gasverbruik wordt steeds belangrijker. De prijs op de wereldmarkt voor gas en onderliggende grondstoffen is de eerste helft van dit jaar ruim 70% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De prijsstijging op de wereldmarkt werkt direct door in de gasprijs, waardoor het voor bedrijven en inkooporganisaties van belang is goed in te spelen op de fluctuaties in de markt voor olie en gas. Door haar positie door de hele keten heen te versterken – van productie tot levering en door een zeer actief trade-beleid, beoogt Nuon haar klanten zekerheid en flexibiliteit te bieden; de recente aankoop van een bedrijf met deelnemingen in 35 gasvelden in de Noordzee past binnen deze strategie.


Hans Mart Groen, directeur Nuon Business: “Intrakoop is een zeer professionele inkooporganisatie voor zorginstellingen en we blijken een goede match te zijn. Wij zijn dan ook heel blij met dit contract. Het contract met Intrakoop is gebaseerd op partnership en maatwerk, waarbij er een directe lijn is tussen onze tradefloor en adviseurs en de inkooporganisatie. Met onze tradefloor zitten we op de huid van de markt.  We kunnen daardoor scherp inkopen en meebewegen met fluctuaties waardoor we risico’s afremmen en kansen juist pakken. Het contract met Intrakoop is een goede afspiegeling van onze ambities voor ons gasportfolio voor de zakelijke markt.”

Frank Kaptein, directeur Intrakoop: “Deze raamovereenkomst met Nuon voorziet in nog meer maatwerk en flexibiliteit voor onze leden. Daarnaast biedt deze een prima korting op commodity en transport en een uitgebreide energiemanagementtool voor het budgetteren en het bewaken van kosten.”

Over Intrakoop
Al bijna 50 jaar behartigt Intrakoop de inkoopbelangen van circa 500 zorginstellingen die in totaal ruim 4.000 aangesloten locaties vertegenwoordigen. De doelstelling van Intrakoop is de strategische, tactische en operationele inkoop- en logistieke processen bij haar leden te ondersteunen. Uitgangspunt daarbij is haar leden de beste oplossingen te bieden die de integrale kosten van middelen en diensten verder helpen terugdringen. Dat doet Intrakoop door het afsluiten van collectieve raamovereenkomsten en door het aanbieden van adviesdiensten op diverse gebieden, waaronder energie.

De collectieve aanbestedingen voor energie verzorgt Intrakoop samen met Hellemans Consultancy. Onder de naam Energie voor Zorg bieden zij de beste oplossingen op het gebied van inkoop van energie, exclusief voor instellingen in de gezondheidszorg. Naast de inkoop van energie richt de dienstverlening van Energie voor Zorg zich op besparingsadviezen en factuurcontrole en –beheer.

Over Nuon
Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, Belgie en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening.

Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden. Nuon heeft met ingang van 1 juli 2008 het bedrijf organisatorisch gesplitst in een netwerkbedrijf en een productie- en leveringsbedrijf. Vanaf die datum functioneren beide ondernemingen operationeel zelfstandig onder een financiele holding en onder een gezamenlijke Raad van Bestuur.

Vorig artikelBlog over congres ADHD-verslaving
Volgend artikelRustgevende muziek speciaal gecomponeerd voor de zwangerschap
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.