Groot beweegevenement Maasstad Ziekenhuis: Reuma in beweging 2008

0
273

Eén op de vijf Nederlanders van boven de 20 jaar heeft reumatische klachten. 40% van deze reumapatienten lijdt aan bewegingsarmoede (TNO, 2006). De reumatologen van Maasstad Ziekenhuis (voormalig MCRZ) vinden het de hoogste tijd om met deze patienten in beweging te komen. Vorig jaar organiseerden zij een succesvol beweegevenement voor hun patienten. Tijd voor een herhaling! Dit jaar is er wederom een groots sportief evenement met vele workshops en bijzondere aandacht voor voeding.

Het evenement Reuma in beweging vindt plaats op zaterdag 4 oktober 2008 in het Topsportcentrum (naast de Kuip). Voormalig schaatskampioene Annamarie Thomas (zelf Bechterewpatient) zorgt voor de warming-up en is dagvoorzitter.
De deelnemers aan het evenement kunnen kiezen uit verschillende sporten en activiteiten. Zo zijn er badminton, pilates, tai chi, RAPIT (oefenprogramma voor reumapatienten), diverse balspelen, 50+-gym en yoga. Ook salsadansen ontbreekt niet. Dit jaar zijn er diverse buitenactiviteiten, te weten nordic walking en sportief wandelen.

Op verzoek van de deelnemers van vorig jaar, is er in 2008 veel aandacht voor reuma en voeding. Mensen met een reumatische aandoening hebben een grotere kans op ontwikkeling van zowel hart- en vaatziekten als botontkalking en daarom is goede voeding met voldoende calcium en vitamine D voor hen extra belangrijk. Ziekenhuisdietisten geven in dit licht dynamische workshops over gezonde voeding. Zij zullen de deelnemers actief betrekken bij hun workshops.

Op de ingerichte informatiemarkt kunnen de bezoekers allerlei informatie krijgen van onder meer patientenverenigingen, ziektekostenverzekeraars en Sport en Recreatie Rotterdam.

Bron:www.maasstadziekenhuis.nl