Diabetestest op 50PlusBeurs

Array

Bezoekers van de 50PlusBeurs die een korte vragenlijst invullen en een bloedtest doen, krijgen direct helderheid. Zeven procent van de ondervraagden bij de risicotest blijkt daadwerkelijk al diabetes type 2 te hebben, 50 procent loopt een groter risico op de aandoening en de bijkomende complicaties. Het Diabetes Informatie Centrum (hal 9 stand D066) is van 17 t/m 21 september te bezoeken in de Jaarbeurs. Een bezoek aan de stand is de moeite waard. Door het vroegtijdig vaststellen van een verhoogd risico kan de kans op het krijgen van diabetes type 2 met vijftig procent worden verminderd. Iedereen kan diabetes (‘ouderdomssuiker’) krijgen, maar boven de 45 jaar neemt die kans duidelijk toe. Nederland telt op dit moment 1 miljoen mensen met diabetes, waarvan 15 procent dit nog niet weet. Ruim drie miljoen mensen lopen een verhoogd risico op de aandoening. Zij moeten er ernstig rekening mee houden binnen vijf jaar diabetes type 2 te krijgen. Meten en bewegen In de stand kunnen bezoekers terecht om de Diabetes Risicotest te doen. Als er sprake is van een verhoogd risico kan men meteen de bloedsuikerwaarde laten meten. Een gemeten risico betekent niet automatisch dat iemand deze vorm van diabetes krijgt. Onderzoek wijst uit dat het risico met 50 procent kan worden teruggebracht. Het Diabetes Informatiecentrum meet daarom niet alleen de kans op het krijgen van diabetes maar geeft ook informatie over wat te doen in het geval van een verhoogd risico. Met het bekende Holland Sport fietsspel komt het belang van bewegen en het voorkomen van diabetes onder de aandacht. Deelnemers kunnen een mooie prijs verdienen. Het Diabetes Informatiecentrum is een samenwerking van Diabetesvereniging Nederland, Diabetes Fonds, KNMP en de campagne kijkopdiabetes.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen