Diabetestest op 50PlusBeurs

0
214

Bezoekers van de 50PlusBeurs die een korte vragenlijst invullen en een bloedtest doen, krijgen direct helderheid. Zeven procent van de ondervraagden bij de risicotest blijkt daadwerkelijk al diabetes type 2 te hebben, 50 procent loopt een groter risico op de aandoening en de bijkomende complicaties. Het Diabetes Informatie Centrum (hal 9 stand D066) is van 17 t/m 21 september te bezoeken in de Jaarbeurs. Een bezoek aan de stand is de moeite waard. Door het vroegtijdig vaststellen van een verhoogd risico kan de kans op het krijgen van diabetes type 2 met vijftig procent worden verminderd. Iedereen kan diabetes (‘ouderdomssuiker’) krijgen, maar boven de 45 jaar neemt die kans duidelijk toe. Nederland telt op dit moment 1 miljoen mensen met diabetes, waarvan 15 procent dit nog niet weet. Ruim drie miljoen mensen lopen een verhoogd risico op de aandoening. Zij moeten er ernstig rekening mee houden binnen vijf jaar diabetes type 2 te krijgen. Meten en bewegen In de stand kunnen bezoekers terecht om de Diabetes Risicotest te doen. Als er sprake is van een verhoogd risico kan men meteen de bloedsuikerwaarde laten meten. Een gemeten risico betekent niet automatisch dat iemand deze vorm van diabetes krijgt. Onderzoek wijst uit dat het risico met 50 procent kan worden teruggebracht. Het Diabetes Informatiecentrum meet daarom niet alleen de kans op het krijgen van diabetes maar geeft ook informatie over wat te doen in het geval van een verhoogd risico. Met het bekende Holland Sport fietsspel komt het belang van bewegen en het voorkomen van diabetes onder de aandacht. Deelnemers kunnen een mooie prijs verdienen. Het Diabetes Informatiecentrum is een samenwerking van Diabetesvereniging Nederland, Diabetes Fonds, KNMP en de campagne kijkopdiabetes.nl.