Geen huishoudelijke hulp van Rivas in regio Rivierenland

Array

Rivas Zorggroep heeft besloten niet in te schrijven op de nieuwe Europese aanbesteding voor huishoudelijke hulp in de regio Rivierenland in 2009. De aanbesteding was uitgeschreven voor het aanbieden van huishoudelijke hulp in de gemeenten Lingewaal, Culemborg, Geldermalsen en Neerijnen. Rivas Zorggroep blijft wel de verzorging en verpleging bieden aan zijn clienten in deze gemeenten. Deze zorg loopt niet via gemeenten, maar via de AWBZ.


De belangrijkste reden voor het niet inschrijven op de aanbesteding zijn de tarieven die door de gemeenten in de aanbesteding zijn vastgesteld. Deze bieden Rivas Zorggroep niet de ruimte om zijn medewerkers een salaris te bieden waarop zij volgens de CAO VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg) recht hebben. Daarnaast vraagt iedere gemeente, sinds de overheveling van de huishoudelijke hulp, een andere manier van administratie. Hierdoor zijn ook de overheadkosten van Rivas Zorggroep gestegen.

“Rivas Zorggroep wil niet meegaan in de trend dat medewerkers met een lager salaris genoegen moeten nemen”, aldus Douwe Brik, sectormanager huishoudelijke zorg bij Rivas Zorggroep. “Op een krapper wordende arbeidsmarkt is dit onverstandig. Wij zijn van mening dat het juist aantrekkelijk moet zijn om in de zorg te willen werken. Dit om ook de zorg voor clienten in de nabije toekomst te kunnen garanderen. Onder de voorwaarden van deze aanbesteding kan Rivas Zorggroep niet de zorg verlenen die clienten van ons gewend zijn.”

Vanzelfsprekend verleent Rivas Zorggroep zijn medewerking aan de gemeenten. Dit om de overgang van de huishoudelijke hulp per 1 januari 2009 zo soepel mogelijk te laten verlopen en de hinder voor de clienten tot een minimum te beperken.

De medewerkers van Rivas Zorggroep worden binnen de organisatie herplaatst. Ook wordt gekeken of enkele medewerkers bereid zijn om bij een andere zorgaanbieder te willen gaan werken. Rivas Zorggroep draagt ook zorg voor de alphahulpen die via Rivas Zorggroep bij een client werken. De overgang naar een andere zorgaanbieder wordt voor hen geregeld.

Bron:Rivas


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen