IJsselmeerziekenhuizen moet snelle doorstart maken

Array

Abvakabo FNV wil snelle doorstart IJsselmeerziekenhuizen naar Flevoziekenhuis-Almere en Antoniusziekenhuis-Sneek .Positie van voorzitter Rodrigues Perreira is onhoudbaar geworden. Gisteren kondigde de Inspectie voor de Gezondheidszorg een operatiestop aan voor de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Bestuurder Wim van der Hoorn van ABVAKABO FNV heeft donderdagmiddag overleg gehad met het ziekenhuis over de mogelijke gevolgen.


De discussie over de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen is door de ingreep van de Inspectie in een stroomversnelling geraakt. Door het tekort van € 7 miljoen dit jaar en het ontbreken van eigen vermogen is de positie van de IJsselmeerziekenhuizen al desastreus. Volgens ABVAKABO FNV is de aanwijzing van de Inspectie en de daaropvolgende operatiestop een laatste duw geweest in de beeindiging van een zelfstandig IJsselmeerziekenhuizen. De IJsselmeerziekenhuizen zoeken nu tijdelijke noodverbanden met andere omligggende ziekenhuizen.

Wim van der Hoorn wil dat er geen tijd meer verloren gaat met discussies over allerlei toekomstscenario’s. “Ik pleit er voor dat alle betrokkenen – Raad van Toezicht, verzekeraars, overheden, Ministerie van VWS en de Nederlandse Zorgautoriteit – een ‘curator’ aanstellen die de samenwerking of overname gaat smeden met het Flevoziekenhuis in Almere en het Antoniusziekenhuis in Sneek. Dat is voor het personeel de beste oplossing. Je voorkomt daarmee dat een private investeerder het noodlijdende ziekenhuis overneemt en iedereen in het ziekenhuis de komende jaren de duimschroeven aandraait. ABVAKABO FNV wil geen ‘Slotervaart-toestanden’ in Flevoland.”

De positie van Gersji Rodrigues Pereira , voorzitter van de Raad van Bestuur van IJsselmeerziekenhuizen, is volgens ABVAKABO FNV onhoudbaar geworden. De belangen van de patienten en de werknemers zijn herhaaldelijk op het spel gezet.

Als laatste wil ABVAKABO FNV dat het onderzoek van de provincie, gemeenten en de Raad van Toezicht het karakter krijgt van een parlementair onderzoek. Daarbij moet worden onderzocht hoe het zover heeft kunnen komen, wie er verantwoordelijk is geweest en waarom er zolang wanbeleid is gevoerd.

Bron:ABVAKABO FNV


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen