Poffertjes voor leukemiepatiënten in het St. Antonius Ziekenhuis

0
335

Bij Merve Kaya, 18 jaar, is acute leukemie vastgesteld. Zij werd vanuit Apeldoorn overgeplaatst naar het St. Antonius Ziekenhuis en verblijft nu sinds acht weken bijna onafgebroken in het St. Antonius Ziekenhuis op de afdeling Hematologie. Speciaal voor Merve kwam De Creperie uit Spakenburg naar het St. Antonius Ziekenhuis om haar te verrassen met poffertjes.

De afgelopen maanden heeft Merve een zeer intensieve behandeling ondergaan. Zij verblijft op een afgesloten kamer en heeft alleen met haar moeder en de medewerkers van het ziekenhuis dagelijks contact. De intensieve chemotherapie heeft haar algehele conditie flink verzwakt en lichtpuntjes waren schaars. Het vertrouwen van de artsen op definitieve genezing van de acute leukemie is groot, maar de twijfel bij Merve of zij de behandeling kan volhouden is begrijpelijk.

Om Merve te helpen vol te houden, besloot de staf van de afdeling Hematologie haar te verwennen: zodra de eerste tekenen van bloedherstel werden gevonden, zou er worden getrakteerd. Maar op wat, dat was nog geheim. Merve heeft de afgelopen weken nauwelijks kunnen eten van de pijn en misselijkheid, maar wilde het allerliefst poffertjes eten als zij de chemotherapie achter de rug had. De Creperie uit Spakenburg werd gevraagd naar het St. Antonius Ziekenhuis te komen om voor Merve haar lievelingskostje te serveren.

Merve was blij verrast en mocht ondanks de isolatiemaatregelen heel even buiten een kijkje gaan nemen. Ze heeft genoten van de poffertjes dankzij de spontane medewerking van de Creperie uit Spakenburg en medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis, zoals de beveiliging, portier, arts-assistenten en het magazijn voor het opzetten van de poffertjeskraam en het versieren met ballonnen.

Bron:www.antonius.net


Vorig artikelSeminar Innovatie Anders
Volgend artikelNVZ Nieuws 4 september 2008 nummer 33
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.