Voorzitter Raad van Bestuur van IJsselmeer ziekenhuizen op non actief

Array

De Raad van Toezicht van de IJsselmeerziekenhuizen heeft donderdagavond besloten om de heer drs. G.A. Rodrigues Pereira, voorzitter van de Raad van Bestuur van de IJsselmeerziekenhuizen, per direct op non-actief te stellen. Dit maakte De Raad donderdag bekend.


De Raad van Toezicht heeft dit besluit genomen in verband met de situatie waarin IJsselmeerziekenhuizen thans verkeert. In afwachting van nadere besluitvorming zal zo spoedig mogelijk een interim-bestuurder worden aangesteld om de zorg in Flevoland te kunnen waarborgen.


Borghouts, van de Raad van Toezicht, wil niet ingaan op de precieze reden van de schorsing van Pereira, maar het is duidelijk dat hij de Raad vanToezicht niet op de hoogte heeft gesteld van de ernstige problemen met de operatiekamers, die de ziekenhuizen nu in zulk zwaar weer hebben gebracht.


Hij stond onder grote druk omdat vele organisaties, instellingen en de medische staf zich tegen hem hadden gekeerd. Het wordt als ‘onaanvaardbaar’ en ‘schokkend’ beschouwd dat de directie de operatiekamers heeft opengehouden terwijl al vijf maanden bekend was dat de luchtkwaliteit onvoldoende was.


De ziekenhuizen verkeren al enige jaren in slecht weer. In december 2006 gaf Rodrigues Pereira de schuld van het slecht functioneren van het ziekenhuis aan de flevolanders. Pereira wees er toen op dat veel patienten voor een ander ziekenhuis kiezen, een gevolg van de marktwerking in de zorg. ‘Pereira zei dat het de schuld van de bevolking is. In 2006 kreeg Pereira een heel duidelijk signaal, hij zei toen dat: de bevolking van Noordoostpolder met deze directie geen vertrouwen in de IJsselmeerziekenhuizen had.

De positie van Gersji Rodrigues Pereira, voorzitter van de raad van bestuur van IJsselmeerziekenhuizen, is onhoudbaar. Dat stelt de vakbond Abvakabo. De belangen van de patienten en de werknemers zijn herhaaldelijk op het spel gezet, aldus de vakbond.



De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) noemt het onaanvaardbaar en buitengewoon kwalijk dat de directie maandenlang operaties heeft laten doorgaan terwijl ze wist dat de lucht in de operatiekamers niet steriel genoeg was, aldus NZa-voorzitter Frank de Grave tijdens een congres in Amsterdam.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen