Ericsson neemt deel aan VN-initiatief voor digitale gezondheidszorg in Afrika

0
272

Ericsson heeft een partnerschap gesloten met de Verenigde Naties om m-health, Ericsson’s mobiele gezondheidsapplicaties en diensten in te gaan zetten om mensen op het platteland van Afrika te bereiken met gezondheidszorg.

 

Als een van de grondleggers van het digitale gezondheidsinitiatief (DHI) van de Verenigde Naties geeft Ericsson hiermee gestalte aan zijn belofte te helpen bij het bereiken  van de millenniumdoelstellingen op het gebied van ontwikkelingshulp die als doel hebben wereldwijde armoede te verminderen.

 

Het digitale gezondheidsinitiatief (DHI) is een partnerschap tussen overheden en het bedrijfsleven dat als doel heeft met innovatieve oplossingen te komen om gezondheidszorg te brengen aan miljoenen mensen in ontwikkelingslanden. Dit is essentieel bij het bereiken van de millenniumdoelstellingen gerelateerd aan gezondheidszorg, en draagt  in het bijzonder bij aan de noodzaak om in actie te komen tegen ziektes als HIV/AIDS, malaria, tuberculose en andere overdraagbare ziekten, het verlagen van kindersterfte en het verbeteren van kraamzorg.

 

Ericsson zal als telecom leverancier zijn expertise inzetten en voorop lopen bij de technologische aspecten van de ontwikkeling van dit digitale gezondheidsinitiatief. Ericsson zal onderzoeken hoe mobiele communicatie op het platteland van Afrika is in te zetten om te helpen bij het verkrijgen van toegang tot hulpdiensten bij noodgevallen en toegang tot algemene gezondheidszorg. Daarnaast gaat Ericsson ondersteuning bieden bij het monitoren en controleren op ziektes, het verzamelen van basis gezondheidsinformatie als geboorte- en sterftecijfers en het verzorgen van mobiel medisch onderwijs voor gezondheidszorgmedewerkers in afgelegen gebieden. Eerdere ervaringen van Ericsson in India en Bangladesh laten zien dat zelfs mensen met een gemiddeld inkomen van 1,25 dollar per dag toegang kunnen hebben tot medische zorg met mobile connectivity.

 

Carl-Henric Svanberg, CEO van Ericsson: “Telecommunicatie speelt een cruciale rol bij het toegankelijk maken van gezondheidsdiensten, die helpen de cirkel van armoede te doorbreken zodat mensen in deze gebieden kunnen werken aan de verbetering van hun sociale en economische situatie. Dit initiatief laat onze vastbeslotenheid zien om onze technische expertise in te zetten om bedrijfsmodellen te vinden, die een brug slaan tussen gezondheidszorg en de mogelijkheden die de digitale wereld biedt.”

 

Amir Dossal, Executive Director bij de Verenigde Naties: Wij zijn ervan overtuigd dat DHI de basis zal vormen voor een strategisch raamwerk van partnerschappen in de sectoren ICT-, farmaceutische- en gezondheidszorgtechnologie die zo concreet kunnen bijdragen aan de millenniumdoelstellingen op het gebied van gezondheidszorg. In dit opzicht zien de Verenigde Naties Ericsson als een strategische partner in de verdere ontwikkeling van digitale gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.”

 

Met het lidmaatschap van de DHI bouwt Ericsson voort op eerdere ervaringen bij het Gramjyoti-project waarbij diverse diensten waaronder telemedicine,

mobile health en m-governance beschikbaar werden gesteld aan gemeenschappen op het platteland van India. Ook voerde Ericsson het Alokito Bangladesh-project uit dat snel internet biedt en verschillende diensten als ‘mobile health’ en ‘mobile learning’ in de regio rond de hoofdstad Dhaka.

 

Klik hier voor het volledig Engelstalige bericht

Vorig artikelRadboud Apotheek 24 uur per dag open
Volgend artikelBouwkosten in de zorg publiek
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.