Gecontracteerde zorg snel, eenvoudig en duidelijk zichtbaar

Array

Magproductions in Enschede ontwikkelt een software-applicatie ‘De gecontracteerde zorg in Nederland’ waarmee snel, eenvoudig en duidelijk is te zien welke zorgverzekeraars met welke zorgaanbieders een zorgcontract hebben afgesloten. Het gebruik van de applicatie en de presentatie van de gegevens komen overeen met die van Google Maps. Magproductions verwacht met deze applicatie een grote bijdrage te leveren aan het transparant maken van de zorgverzekeringssector.

De applicatie

Magproductions legt voor deze applicatie een relationele database aan met gegevens over de zorgverzekeraars en de zorgaanbieders die bij de zorgverzekeraars zijn aangesloten. De gegevens worden geaggregeerd door het integratie pakket van magproductions magxia. De gebruiker kan zoeken op de categorie zorgaanbieder (huisarts, fysiotherapie) en op de zorgverzekeraar(s). Op de gegevens kan van landelijk tot plaatselijk en omgekeerd worden in- en uitgezoomd. Van de zorgaanbieders worden alle adresgegevens getoond, inclusief telefoonnummer en internetadres. Tevens kan worden doorgeklikt naar meer informatie over de zorgaanbieder. Voorbeelden van vragen waarop de applicatie antwoord kan geven, zijn: “Waar in mijn buurt zitten fysiotherapeuten en bij welke zorgverzekeraar zijn ze gecontracteerd?” “Ik ga verhuizen naar plaats X. Welke zorg zit in die plaats en welke zorgverzekeraar zit daar vooral?”

Toekomst

De applicatie zal in eerste instantie alleen tonen óf er een zorgcontract is tussen de zorgverzekeraar en de zorgaanbieder. Verwacht wordt dat er later ook informatie kan worden aangeboden over de inhoud van de zorgcontracten. Andere uitbreidingen die zijn voorzien, zijn onder meer gegevens uit de zorgverzekeringen, bijvoorbeeld gegevens over dekkingen, kostensoorten en behandelingen.


Gespecialiseerd in zorg

Magproductions bestaat sinds 1999 en ontwikkelt hoogstaande toepassingen en concepten voor internet. Eén van de sectoren waarin Magproductions is gespecialiseerd is de zorgsector. Zo heeft Magproductions recent een zorgverzekeringsmodule ontwikkeld waarmee bezoekers van een website van een zorgverzekeraar snel kennis kunnen nemen van de exacte inhoud van diens zorgverzekeringen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen