Grootste online medische encyclopedie van Nederland geheel vernieuwd

De grootste op consumenten gerichte gezondheidswebsite van Nederland www.consumed.nl is geheel vernieuwd. Via 8 duidelijk herkenbare ingangen kan de bezoeker informatie opvragen in meer dan 160.000 schermpagina’s over 5.700 aandoeningen, 4.500 geneesmiddelen, 1.500 medische links, 261  wist-u-datjes over de gezondheid en 93 zelftests. De medische informatie van ConsuMed wordt ook getoond op circa 500 andere websites in Nederland en Belgie. Met zo’n 300.000 bezoekers per maand behoort ConsuMed nu tot de top 3 gezondheidsportaals van Nederland.

 

Apotheker drs. R. Buitenhuis, lid van de medische redactie van ConsuMed, denkt dat de website bijdraagt tot therapietrouw van de patienten: “Het is een nieuwe oplossing voor een oud probleem. Wanneer de patient zelf informatie over zijn ziekte en medicijnen kan opzoeken, vergroot dat de medicatietrouw. ConsuMed voorziet in die behoefte.”

Nieuw: 250 videofilms
Vanaf vandaag presenteert Consumed.nl meer dan 250 animaties over de werking van het menselijk lichaam. De filmpjes worden in licentie afgenomen van Press Partners BV en zijn onder andere ook te zien op het gezondheidsportaal van Discovery Channel. De animaties geven een visuele en duidelijke uitleg over ziekten en aandoeningen. Ze zijn volledig vertaald in het Nederlands.

Reisapotheek
Via een wereldkaart kan de bezoeker 244 landen selecteren, waarvoor adviezen over vaccinaties en reisziekten beschikbaar zijn. Net als alle informatie in ConsuMed is deze medische informatie ontwikkeld volgens strenge kwaliteitsnormen. De informatie wordt bewaakt door een medische redactie van artsen en apothekers.

Medisch inzicht
Bijzonder is de Medische Encyclopedie van ConsuMed. Met de muis kan een deel van het lichaam worden aangeklikt waardoor alle aandoeningen in dat gebied (er zijn 52 verschillende gebieden) op het scherm zichtbaar worden. Vervolgens kan via de aandoening naar medicatie worden gezocht.

Via de leefstijltest op consumed.nl krijgt de bezoeker inzicht in zijn leefpatroon. De test onderscheidt zich door de vele tips en achtergronden die gaandeweg de test worden gegeven. De tips die een bezoeker krijgt, zijn afhankelijk van zijn leefstijl. De test houdt ook het landelijk gemiddelde bij waarmee iedere bezoeker wordt vergeleken. Hoe meer mensen de test hebben gedaan, hoe beter de gemiddelden een indruk van de doorsnee bevolking weergeven. Al meer dan 250.000 mensen hebben deze Leefstijltest op internet gedaan. De Leefstijltest is samengesteld door een team van artsen en deskundigen en duurt ongeveer twintig minuten. De bezoekers moeten zo’n 120 vragen beantwoorden, verdeeld over elf rubrieken.

Consumed.nl bevat ook een serie van 93 korte zelftests over zeer uiteenlopende onderwerpen. Elke week wordt een nieuwe test toegevoegd.

Het doel van ConsuMed is optimale voorlichting en begeleiding voor iedere afzonderlijke patient. ConsuMed bevat betrouwbare informatie over de werking en de bijwerking van alle in Nederland verkrijgbare geneesmiddelen en over een breed scala van aandoeningen en medische termen. Op die manier levert ConsuMed een bijdrage aan een verantwoorde keuze en een juist gebruik van medicijnen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen