Poederbrief azM niet gevaarlijk

0
227

De inhoud van de poederbrief die vrijdag werd gevonden in het Academisch Ziekenhuis Maastricht is ongevaarlijk. Dat blijkt volgens de politie uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in Bilthoven. Om welke stof het precies gaat, wordt nog onderzocht.


In het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) was op vrijdag 3 oktober 2008 omstreeks 10.00 uur een poederbrief aangetroffen. De vijf medewerkers die met de inhoud van de brief in contact waren gekomen, zijn conform de geldende voorschriften opgevangen, behandeld en voorgelicht. De medewekers werden uit voorzorg in quarantaine gezet. Het ziekenhuis werd niet ontruimd. De brandweer bracht de brief naar Bilthoven.


Vorig artikelDrie nieuwe virusstammen in griepvaccin
Volgend artikelOnderzoek naar betere Hersentumor behandeling beloond met Ties Rudolphieprijs
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.