De lucht in de OK’s Meander Medisch Centrum voldoet niet aan de kwaliteitseisen

Het Meander Medisch Centrum heeft in twee ziekenhuizen in Amersfoort 17 operaties uitgesteld met een verhoogd infectierisico. De lucht in de OK’s voldoet niet aan de kwaliteitseisen. Uiterlijk maandag moet duidelijk zijn wat daarvan de oorzaak is.

“Op ons operatiekamercomplex hanteren we het motto ‘we opereren veilig of we opereren niet’,” zegt manager OK Carel Magermans. “Omdat de laatste metingen van de lucht niet helemaal aan onze strengste norm voldoen, nemen we het zekere voor het onzekere en schorten we enkele operaties op. Het gaat vooral om ingrepen waarbij gewrichtsprotheses worden geplaatst. Dat zijn operaties die gevoelig zijn voor infecties. We hebben in Meander een heel laag percentage infecties, ten opzichte van het landelijk gemiddelde, en dat willen we graag zo houden.”


Het ziekenhuis onderzoekt momenteel wat de oorzaak voor de verminderde luchtkwaliteit kan zijn en laat nieuwe metingen uitvoeren. Begin volgende week verwacht men de resultaten daarvan en wordt bekeken of er nieuwe, aanvullende maatregelen nodig zijn of dat alle operaties weer doorgang kunnen vinden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen