Nieuw: patiëntenverenigingenmarkt in het OLVG

Het Voorlichtingscentrum van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) organiseert dinsdag 14 oktober aanstaande voor het eerst een unieke markt met veertien patientenverenigingen. Met deze markt biedt het OLVG vooral chronische patienten de mogelijkheid zich optimaal te laten informeren en adviseren over hun ziekte of aandoening. Daarnaast worden de patienten in contact gebracht met mensen waarmee ze hun ervaringen kunnen delen. Nog niet eerder heeft een ziekenhuis in de regio Amsterdam dit initiatief voor
patienten opgepakt .

Patienten en bezoekers kunnen van 10.00 tot 15.00 uur in de centrale hal van locatie Oosterpark bij de stands van de volgende patientenverenigingen terecht:

* Cerebraal (vereniging voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel);

* MEE, Amstel en Zaan (ondersteuning bij leven met een beperking);
* Stichting Alzheimer Nederland;

* Schildklierstichting Nederland;

* Fibromyalgie Patienten Vereniging;

* Gehandicapten Belangen Oost/Watergraafsmeer;
* Epilepsie Vereniging Nederland;

* Stichting Allochtonen en Kanker;

* Ned. Vereniging Blinden en Slechtzienden;
* Hartezorg Hartpatienten Vereniging;

* Markant, steunpunt mantelzorg;

* Nederlandse Vereniging van Rugpatienten `De Wervelkolom’;
* Vereniging Reumapatienten Amsterdam;

* Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatienten.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen