Excuusbrief Belastingdienst aan zzp’ers in de thuiszorg

Array

De Belastingdienst heeft zelfstandigen in de thuiszorg, die in 2008 geen VAR-winst hebben ontvangen, een excuusbrief gestuurd. Zoals het ernaar uitziet, hebben de betrokkenen deze brief half september gekregen. De brief is bedoeld als excuus voor de gevolgde procedure.


Bezwaar blijft

Het gaat hier om zelfstandigen in de thuiszorg , die hun diensten aanbieden in het kader van AWBZ-zorg-in-natura. De Belastingdienst biedt excuses aan voor de besluitvorming. De inhoud van de afgegeven verklaringen verandert niet. Ook is er nog geen oplossing in zicht voor deze groep zelfstandigen. FNV Zelfstandigen is hierover in gesprek met de Belastingdienst.
Deze zelfstandigen worden niet als zelfstandige beschouwd door de fiscus. Zij – en hun opdrachtgevers – kunnen te maken krijgen met claims van Belastingdienst of UWV. De inhoud van de afgegeve verklaringen verandert daardoor niet. Ook is er nog geen oplossing iun zicht voor deze groep zelfrstandigen. Ook al krijgt u een excuusbrief, het blijft belangrijk om bezwaar te maken of een beroep in te stellen wanneer u het niet eens bent met de VAR die u hebt gekregen. De juristen van de FNV Zelfstandigen staan u graag bij in een bezwaar- of berepsprocedure.

Recente artikelen