Nieuwe behandeling prostaatkanker in Amphia

0
493

Mannen die prostaatkanker in het allervroegste stadium hebben, kunnen sinds kort voor een nieuwe behandeling terecht in het Amphia Ziekenhuis. De nieuwe behandeling heet kortweg de HIFU-methode. Het grote voordeel van deze nieuwe methode is minder negatieve neveneffecten zoals potentie-, plasproblemen of fistels. Een ander voordeel van HIFU is dat de behandeling kan worden herhaald.

Nadat alle uitslagen van onderzoek bekend zijn, besluiten patient en uroloog op welke manier prostaatkanker wordt behandeld. Die keuze wordt bepaald door het stadium waarin de prostaatkanker zich bevindt, de technische mogelijkheden, bijwerkingen en persoonlijke voorkeur. Een nieuwe methode om mannen met prostaatkanker in het allervroegste stadium te behandelen is de HIFU-methode (HIFU staat voor High Intensity Focussed Ultrasound). Met deze methode wordt onder narcose via de endeldarm een echoprobe ingebracht, waarna het prostaatweefsel met geluidsgolven in trilling wordt gebracht. Door die trilling ontstaat warmte, die de prostaatkankercellen doodt. Het Amphia Ziekenhuis Breda/Oosterhout voerde deze nieuwe methode als eerste ziekenhuis in Nederland uit. Amphia werkt daarbij samen met het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Uit onderzoek bij patienten in het buitenland is al gebleken dat HIFU veelbelovende resultaten oplevert.

Vorig artikelArtsen internetapotheek in hoger beroep niet strafbaar
Volgend artikelStoute schoenen en mijn beste zorgidee
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.