15 minuten zon per dag verhoogt vruchtbaarheid mannen

0
260

Elke dag 15 minuten in de zon verhoogd de vruchtbaarheid van mannen. Zonnen bevordert de aanmaak van vitamine D en een gebrek daaraan zou een belangrijke oorzaak kunnen zijn van vruchtbaarheidsproblemen. Dokter Anne Clark onderzocht 794 mannen en kwam tot deze conclusie. Zij zal haar onderzoek deze week op een congres over vruchtbaarheid presenteren. Anne Clarck werkt in het ziekenhuis van Sydney en onderzocht 794 mannen met vruchtbaarheidsproblemen. Meer dan een derde van hen had een tekort aan vitamine D. Dat dit tekort bij vrouwen onvruchtbaarheid kan veroorzaken was al bekend, maar dat het nu ook bij mannen een rol speelt, is nieuw.

Tien minuten
Tien of vijftien minuten per dag zonnekloppen volstaat al. Dat mag zelfs ‘s morgens zijn. Gekoppeld aan een beter dieet werkte het dagelijkse zonnebad uitstekend voor een aantal testpersonen. De kwaliteit van hun sperma was al een stuk beter en liefst 40 van de 123 mannen in een testgroep kon hun vrouw nadien wel zwanger maken. Eén op zes Australische mannen krijgt te maken met vruchtbaarheidsproblemen, terwijl er dus een goedkope oplossing voor het rapen ligt. Ook bij vrouwen kan een zonnebad een gunstig effect hebben op hun vruchtbaarheidsproblemen.Dus bij vruchtbaarheidsproblemen stuurt u vanaf heden koppels verplicht naar de zon