MicroCHIPS starten met klinische studies met glucose detecteer microchip

0
236

Popular Science is schrijft een artikel over de ontwikkelingen bij MicroCHIPS, Bedford, Massachusetts. Dit bedrijf ontwikkelt en ontwerpt microchips die onder de huid kan worden geimplanteerd. De chips kunnen bijvoorbeeld diverse stoffen meten of gereguleerd medicatie afgeven. Maar nog veel interessanter zijn de ontwikkelingen van de implanteerbare microchip die onderhuids de bloedsuikerspiegel kan bepalen. Volgend jaar start men met de eerste klinische studies. We kunnen dus nu al concluderen dat eerdere studies in dieren veelbelovend blijken te zijn. Dit is wat het bedrijf er zelf over schijft op haar website:

MicroCHIPS’ technology is based on proprietary reservoir arrays that are used to store and protect chemical sensors or potent drugs within the body for long periods of time. These arrays are designed for compatibility with preprogrammed microprocessors, wireless telemetry, or sensor feedback loops to provide active control. Individual device reservoirs can be opened on demand or on a predetermined schedule to precisely control drug release or sensor activation.

Our reservoir-based platform can also be used in passive control systems without microprocessors or power sources. MicroCHIPS’ passive systems are designed to release or expose their contents based on the controlled degradation of polymeric matrices over time. These systems form the basis for miniature insertable devices that provide maximum flexibility for device placement.