14 baby’s in 2007 door wiegendood overleden

Array

In 2007 is bij 14 baby’s als doodsoorzaak wiegendood vastgesteld. Het Centraal Bureau voor de Statistiek registreerde 10 jongens en 4 meisjes. Er is altijd een onverklaarbaar verschil geweest tussen het aantal jongens en meisjes, maar dit jaar is het onderscheid opmerkelijk hoog. Stichting Wiegedood geeft aan dat Nederland een zeer laag aantal heeft bereikt in vergelijking met andere landen. De reden hiervan ligt in de grote aandacht voor preventie van wiegendood. Blijvende voorlichting voor alle nieuwe ouders en (professionele) verzorgers is derhalve noodzakelijk.

De Stichting Onderzoek en Preventie Zuigelingensterfte, bij afkorting Stichting Wiegedood, wil ouders vertrouwen geven bij het verzorgen van hun baby. Het woord wiegendood roept weliswaar geen vrolijke gedachten op, maar het verschijnsel komt gelukkig in Nederland steeds minder voor – het is zelfs relatief zeldzaam geworden. Niemand hoeft onder angst gebukt te gaan. Wie de aanbevelingen voor preventie volgt, maakt de kans dat er iets met de baby gebeurt nog eens extra klein. Ouders die dat doen, kunnen zich richten op wat het belangrijkste is: volop genieten van hun baby.

Ouders en verzorgers van baby’s hebben veel vragen. Deze stichting streeft ernaar een antwoord te vinden op alle vragen inzake wiegendood, daarover betrouwbare informatie te verspreiden en zin van onzin te onderscheiden. Deze website fungeert als wegwijzer naar alles wat er thans te weten valt over veilige omgang met een baby en (preventie van) wiegendood. Zoekt u alleen advies over verzorging of het gebruik van babyartikelen, dan kunt u terecht in de rubrieken Veilig Slapen of (On)veilige producten, maar u kunt ook de website www.veiligslapen.info raadplegen.

Klik voor andere informatie en achtergronden op een van de onderwerpen in de kolom aan de linkerzijde. Klik voor pagina’s Engels, Duits, Frans, Arabisch of Turks op een van de toetsen bovenaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen