Nationale uitrustweek: De helft van de Nederlands vermoeid

0
257

De helft van de Nederlanders is moe. We slapen elke nacht gemiddeld een uur minder dan veertig jaar geleden, terwijl ons lichaam dezelfde behoeftes heeft. Er komen steeds meer informatie en keuzes op ons af en we verwachten almaar meer van onszelf, zodat ons hoofd en ons lichaam niet meer kunnen uitrusten.

Dit heeft ingrijpende gevolgen voor hoe we ons voelen! Na de zomervakantie begin je met nieuwe energie aan de rest van het jaar, maar met alle prikkels en stress in ons dagelijks leven, ben je al lang voor de kerstvakantie weer uitgeput. Halverwege een keer goed uitrusten is dus geen overbodige luxe.Het Amsterdamse bedrijf Visiom, dat mensen traint om zich beter te voelen, concludeert dat op basis van onderzoek. Visiom houdt vanaf maandag de Nationale Uitrustweek. Wil je weer weten hoe het voelt om uitgerust te zijn? Gebruik de Nationale Uitrustweek als startpunt!

Nationale Uitrustweek: 3 t/m 9 november 2008

Agenda rust & onrust:
vr 31/10 lezing ‘Onrust & eten’ in Amsterdam
ma 3/11 start Nationale Uitrustweek


Deelnemers krijgen gratis tips om uit te rusten. Zo moeten ze zorgen voor acht uur slaap, drie gezonde maaltijden per dag, beweging en minstens een kwartier frisse buitenlucht. Ook moeten ze oefenen met een rustig dagschema. Ze mogen niet meer dan één ding tegelijk doen. Grote beslissingen dienen ze tijdens de uitrustweek volgens Visiom gewoon even uit te stellen.