Internationale reumatologieprijs voor dr. Vliet Vlieland (LUMC)

0
271

Dr. Thea Vliet Vlieland, onderzoeker in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), heeft afgelopen week in San Francisco de prestigieuze Distinguished Scholar Award ontvangen. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Association of Rheumatology Health Professionals wegens Vliet Vlielands jarenlange verdiensten op het gebied van reumatologie. Vliet Vlieland is de enige Europese aan wie dit jaar een prijs werd toegekend.

 

Dr. Vliet Vlieland is werkzaam als Associate Professor voor de afdelingen Reumatologie en Orthopaedie in het LUMC. In Nederland bevat haar onderzoeksgebied de organisatie van zorg voor mensen met aandoeningen van het bewegingsapparaat. Haar onderzoek richt zich op zowel zorginnovatie als implementatie, met als doel het verhogen van de patienttevredenheid, kosten-effectiviteit en toegankelijkheid van de zorg. Vliet Vlieland publiceert regelmatig wetenschappelijke artikelen over haar vakgebied en heeft de afgelopen tien jaar meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen.

 

In de Association of Rheumatology Health Professionals (AHRP) – een onderdeel van de Amerikaanse beroepsorganisatie voor reumatologen – hebben health professionals gespecialiseerd in reumatologie anders dan reumatologen, zich verenigd. De leden van de vereniging zijn o.a. werkzaam als verpleegkundige, nurse practitioner, ergotherapeut, fysiotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker, epidemioloog, physician assistant, opleider, clinicus en onderzoeker.

 

Bron: LUMC