OLVG start extra nazorg voor ouders pasgeborenen

0
365

Sinds vandaag, 7 november start het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) met een nieuw verpleegkundig spreekuur voor ouders van pasgeborenen die minimaal twee weken in het OLVG verbleven. Het OLVG verwacht met deze extra service de onzekerheid van ouders in de eerste periode thuis weg te nemen. Bovendien krijgt het ziekenhuis hierdoor meer inzicht in de vragen die bij ouders leven zodra hun kind thuis is. Op die manier kunnen andere ouders dan nog beter worden voorbereid op de periode na het ziekenhuis.


Gonneke van Hal is een van de gespecialiseerde neonatologieverpleegkundigen die de ouders persoonlijk gaat begeleiden: “Je hebt nogal wat meegemaakt als je pasgeboren kind langere tijd in het ziekenhuis moet blijven. Daar ben je omringd met specialistische zorg. Als je dan thuis bent, sta je er als ouders toch alleen voor. Zij hebben vooral de eerste tijd als ze met hun kind thuis zijn behoefte aan extra steun.”

De neonatologieverpleegkundigen nemen vijf tot zeven dagen na ontslag zelf contact op met de ouders om te horen hoe het gaat. De ouders worden daarna tijdens een spreekuur in het ziekenhuis verder begeleid. Ook is er een telefonisch spreekuur voor vragen op het gebied van voeding en zorg.


Bron:OLVG


Vorig artikelAfwijkende zenuwcellen postmortem bij autisme gevonden
Volgend artikelZorgprofessionals hebben centrale rol in begroting VWS
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.