Partnership Huisartsenzorg in Beweging lanceert vernieuwde website www.aktiefadvies.nl

0
637

Het Partnership Huisartsenzorg in Beweging (PHIB)* komt de zorgverlener in de eerste lijn tegemoet met meer gerichte informatie over preventie, leefstijl- en beweegadvies. Daartoe is de website www.aktiefadvies.nl geheel vernieuwd en wordt gelanceerd tijdens de Huisartsbeurs 2008, Ahoy Rotterdam.

Maatschappelijk relevant
Bewegen, leefstijl en preventie zijn maatschappelijk actuele en relevante thema’s; het regeerakkoord, de preventienota van VWS en regelgeving vanuit Brussel stellen meer en meer het belang van het actief bevorderen van gezonde leefstijl, bewegen en preventie voorop. Het partnership meent dat de eerstelijnszorgverleners daar een centrale rol in hebben.


www.aktiefadvies.nl
De vernieuwde website www.aktiefadvies.nl biedt de zorgverlener concrete hulpmiddelen bij het in beweging krijgen van zijn patient. Naast richtlijnen, voorbeelden uit de praktijk en diverse handleidingen, geeft de website ook een handig overzicht van welke materialen er voor de patient beschikbaar zijn.

Hoewel de website zich primair richt op de eerste lijn, heeft de vernieuwing ook geleid tot concrete informatie voor de patient. De website helpt bijvoorbeeld de hulpverlener en zijn patient ook bij vinden van geschikt beweegaanbod in de buurt. Daarnaast zijn talrijke patientfolders en –brieven over o.a. bewegen, overgewicht, stoppen met roken en diabetes te vinden. Tevens zijn er links naar beweegprogramma’s en –campagnes en naar zelftests voor de patient. Veel informatie is afkomstig vanuit de partners zelf, maar ook is er plaats voor externe bronnen wanneer dat relevant is voor de eerste lijn.

Huisartsbeurs
De website www.aktiefadvies.nl wordt tijdens de Huisartsbeurs 2008 (Ahoy Rotterdam, 8 november 2008) op de stand (nummer 281a) van het Partnership Huisartsenzorg in Beweging gedemonstreerd. Kom vooral kijken!

* Het Partnership Huisartsenzorg in Beweging is sinds 2007 actief en opgericht door de volgende partners:
• Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV, Utrecht)
• Vereniging voor Sport Geneeskunde (VSG, Bilthoven)
• Landelijke Vereniging voor de Georganiseerde eerste lijn (LVG, Utrecht)
• Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG, Utrecht)
• NOC*NSF (NOC*NSF, Papendal)
• Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie ( KNGF, Amersfoort)
• Nederlandse Vereniging voor Doktersassistenten (NVDA, Utrecht)
• Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB, Bennekom)
• Pfizer BV (Capelle a/d IJssel)