De Nationale Wetenschapsquiz discussieforum 2008 aanstaande zaterdag online op Medicalfacts

0
474

De Nationale Wetenschapsquiz en de Nationale Wetenschapsquiz Junior zijn een jaarlijks terugkerend evenement van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de VPRO waar ook Medicalfacts actief aan meedoet. Net als alle voorgaande jaren, kan u op Medicalfacts gretig mee doen door met andere deelnemers over de vragen te discussieren. De vragen van de quiz staan vanaf zaterdag 29 november in bijna alle dagbladen, de VPRO-gids en dus als u gewend bent ook op Medicalfacts. Dus vanaf aankomend kan er naar hartelust gediscussieerd worden over de NWQ 2008. Er zal een aparte rubriek gemaakt worden waar je de vragen terug kan vinden.


Deelnemers kunnen hun antwoorden insturen tot maandag 15 december.

De finale volgt op donderdag 1 januari 2009 om 20.50 uur op Nederland 3. Deze wordt herhaald op 2 januari om 10.25 uur op Nederland 2.

Dit jaar gaan de ontdekkingsreizen naar Dominica, Domodossola en Domburg. De winnaars worden in de tv-uitzendingen bekendgemaakt.


In de rubriek NWQ2008 vind je op vanaf aanstaande zaterdag alle vragen, de discussies en de polls terug. Je kan op de rode links in de vraag klikken om te stemmen in de poll voor een vraag. Je bent er van harte welkom!

De Nationale Wetenschapsquiz is een jaarlijks terugkerend programma van de VPRO in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De vragen van de Nationale wetenschapsquiz en de Nationale Wetenschapsquiz Junior staan vanaf zaterdag 29 november in bijna alle dagbladen, de VPRO-gids en op internet. De presentatie van de quiz ligt ook dit keer in handen van Leon Verdonschot.

Op 29 november staan de vragen van de Nationale Wetenschapsquiz 2008 in bijna alle dagbladen en de VPRO-gids, en online op deze website. Dit jaar ligt de nadruk meer op redenering en minder op feitenkennis. Stuur uw antwoorden op de twintig vragen in te sturen via het deelnameformulier (online vanaf 29 november!) op de website van NWO , of via de bon in uw dagblad.

Deelname kan tot maandag 15 december, 12.00 uur. Dan moeten de invulformulieren per post of via internet binnen zijn. U kunt individueel of met een groep meedoen. De individuele inzenders dingen mee naar een ontdekkingsreis voor twee personen naar Dominica, Domodossola of Domburg.


Kijk voor de antwoorden naar de Nationale Wetenschapsquiz 2008 op 1 januari 2009 om 20.50 uur op Nederland 3. Dan worden de van dit jaar vragen behandeld en wordt duidelijk wie de Knapste Familie van Nederland is en welke inzenders hebben gewonnen.


De uitslag is na afloop ook op Teletekst en in de VPRO-gids terug te vinden. Een uitgebreide toelichting staat vanaf 2 januari op de internetsites van NWO (www.nwo.nl/quiz) en VPRO (www.deknapstefamilievannederland.nl). De uitslag is op papier aan te vragen via e-mail: quiz@nwo.nl of per post: NWO, afdeling Voorlichting en Communicatie, Postbus 93138, 2509 AC Den Haag.


En heeft u nog een prangende vraag, die het waard is om volgend jaar in de quiz behandeld te worden? Mail deze dan naar quiz@nwo.nl.Hieronder de twee relevante feeds voor de NWQ 2008

NWQ RSS

COMMENTS

Zelf was ik winnaar van de tweede prijs van de tiende edite van de Nationale Wetenschapsquiz en mijn reis ging toen ook al naar Domburg in plaats van naar Tiengemeten. Met name Apparthotel Bommeljé in Domburg kan ik van harte aanbevelen


Personeelsleden van NWO, VPRO en hun gezinsleden zijn van deelname uitgesloten. Inzenders kunnen of persoonlijk of klassikaal meedoen en kunnen dus hooguit aan één inzending deelnemen. Per huisadres kan slechts één prijs gewonnen worden. De prijzen gelden vanuit Nederland of Belgie in het jaar 2009.


Veel succes!

Medicalfacts.nl