SP eist van Klink financiele injectie voor IJsselmeerziekenhuizen

0
182

Minister Klink moet alles op alles zetten om faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen te voorkomen. Dat zegt SP-fractievoorzitter Agnes Kant in reactie op het bericht dat de IJsselmeerziekenhuizen morgen uitstel van betaling aan hun schuldeisers zullen vragen. Kant:”“Als we in Nederland miljarden pompen om banken te redden die failliet dreigen te gaan, moet dat zeker kunnen bij ziekenhuizen. Het is onverantwoord om Lelystad en Emmeloord zonder ziekenhuiszorg te laten zitten.”


De IJsselmeerziekenhuizen verkeren al sinds september in grote problemen als gevolg van mismanagement, een slecht werkende medische staf en falend overheidstoezicht. De operatiekamers werden toen gesloten vanwege hygienische gebreken. De laatste weken werd er gezocht naar een overnamekandidaat. Dit is niet gelukt, onder andere omdat de kandidaten de schuld van tenminste 20 miljoen niet willen overnemen.

Agnes Kant: “Het ministerie van VWS moet die schuld overnemen en de ziekenhuiszorg in Flevoland garanderen. De minister moet zoals eerder toegezegd garant blijven staan totdat er een goede oplossing voor de ziekenhuizen komt. Ook voor de 1300 werknemers van de ziekenhuizen.”

Agnes Kant heeft een spoeddebat met minister Klink aangevraagd over de aanhoudende problemen bij de IJsselmeerziekenhuizen.