Hebt ú recht op teruggave van het eigen risico?

Voor elke basispakket van uw zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico. Daar kunt u niet onderuit.

Bent u gehandicapt of bent u chronisch ziek? Dan kunt u een deel van het eigen risico terug krijgen. U maakt namelijk zoveel kosten dat u altijd € 150 euro moet betalen. In 2009 is dat zelfs € 155. Hoe krijgt u uw geld terug?

Veel chronisch zieken of gehandicapten krijgen de compensatie van het eigen risico automatisch. Eind oktober krijgt u bericht of u recht hebt op een vergoeding. In 2008 was deze € 47. Krijgt u dat geld niet of hebt u het nog niet ontvangen? Dan kunt u zelf alsnog een aanvraag indienen bij het CAK. U kunt bezwaar aantekenen als uw aanvraag wordt afgewezen of niet in behandeling genomen.

Let op! Het aanvraagformulier van het CAK is niet voor iedereen duidelijk. Het gaat er namelijk niet alleen om of een bepaalde aandoening hebt, maar ook of u een of meer medicijnen gebruikt die op de lijst van tegemoetkomingen staan. Controleer die lijst. Staat uw medicijn er niet bij, dan kunt u zich de moeite van een aanvraag besparen. Twijfelt u? Dan is het verstandig met het CAK te bellen (0800 – 2108 – gratis), te mailen of te schrijven. Het adres is:

CAK

Antwoordnummer 1608

2509 VB Den Haag


bron: Verzekeringen Online

Recente artikelen