Gentse ziekenhuis Jan Palfijn wil schadevergoeding van Nederlandse ouders

Array

Het Gentse ziekenhuis Jan Palfijn wil een schadevergoeding van het Nederlandse echtpaar dat in juli een baby kocht van een Belgisch koppel en beweert dat het ziekenhuis op de hoogte was van de illegale adoptie. Dat heeft de raad van bestuur beslist, omdat de goede naam van het ziekenhuis door de zaak besmeurd werd. Volgens het Nederlandse echtpaar vond de overdracht plaats in het ziekenhuis en wisten de gynaecoloog en een behandelend arts van de babyverkoop. Ze verklaarden ook dat het Bureau Jeugdzorg in Nederland op de hoogte was van de illegale adoptie.

Het gaat wel om niet uitgezonden verklaringen die afgelegd werden in een voorgesprek met een journalist van het Nederlandse actuaprogramma Netwerk, en die mogelijk bedoeld waren om hem te misleiden. Het Gentse ziekenhuis ontkende eerder dat het op de hoogte was, en volgens het Gentse parket waren er voorlopig geen aanwijzingen dat iemand van het ziekenhuis wist van de overdracht. De biologische ouders van de baby lieten via hun advocaat ook al weten dat het niet de bedoeling was om in het Gentse ziekenhuis te bevallen, en dat niemand van de artsen ervan op de hoogte was.

Jan Palfijn startte wel met een intern onderzoek, waarbij een panel van deskundigen het voorval onderzoekt en nagaat of er in het verleden al gelijkaardige zaken gebeurden.


Bron: Medinews

Recente artikelen