Overname IJsselmeerziekenhuizen uitgesteld

0
170

De officiele overname van de IJsselmeerziekenhuizen door de MC Groep van Loek Winter wordt uitgesteld. Winter verwacht wel dat de partijen er voor de kerst uit zullen zijn. De provincie Flevoland heeft donderdagavond ingestemd met een investering van twee miljoen euro in de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Provinciale Staten ging akkoord met de financiele injectie.
,,Goede ziekenhuiszorg is van groot belang”, aldus gedeputeerde J. Bos. Hij toonde zich verheugd dat de statenleden het voorstel steunden en dat zo een groot aantal arbeidsplaatsen behouden kan blijven.


Daarvoor heeft hij wel extra geld nodig van diverse partijen, zoals ook zorgverzekeraar Achmea, het ministerie van Volksgezondheid en de gemeente Lelystad. Die zegden hun steun al toe. Alleen de gemeente Noordoostpolder stemde tegen een investering van 1,5 miljoen euro.Gemeente Lelystad heeft IJsselmeerziekenhuizen gered

De gemeente Lelystad heeft de IJsselmeerziekenhuizen gered door niet akkoord te gaan met het besluit van het ziekenhuisbestuur om surseance aan te vragen. Dat zegt wethouder Albert Kok van Lelystad.

Kok zat vorige week dinsdag samen met burgemeester Horselenberg bij het crisisberaad met alle betrokkenen over de toekomst van de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Toen er op uitstel van betaling werd aangestuurd, maakte Kok, naar eigen zeggen, samen met Horselenberg als enige bezwaar tegen de gang van zaken. Daarom is er nog elf uur lang verder vergaderd en niet tot uitstel van betaling overgegaan, aldus Kok.


Vorige week werd 8 december nog genoemd als de datum dat alle handtekeningen onder het contract zouden worden gezet. Ondernemer Loek Winter geeft nu aan dat er nog geen overeenstemming over alle details is. Met name de uitwerking van de afspraken met zorgverzekeraar Achmea verloopt moeizaam.