Het Flevoziekenhuis, Stichting Humanitas en het Maastricht Universitair Medisch Centrum strijden om de Univé Paludanus Prijs 2008.

0
266

Op donderdag 18 december strijden het Flevoziekenhuis, Stichting Humanitas en het Maastricht Universitair Medisch Centrum om de Univé Paludanus Prijs 2008. De projecten van genoemde organisaties leveren een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van zorg en het welbevinden van de patient/client. Wij nodigen u uit om bij de prijsuitreiking van deze gezondheidszorgprijs aanwezig te zijn.


Genomineerd zijn:
Palliatieve Oncologische Care Unit van Flevoziekenhuis in Almere
Terminale oncologische patienten worden tijdelijk op de POCU behandeld wanneer het thuis door
uiteenlopende klachten onhoudbaar is geworden.
Herinneringsmuseum van Stichting Humanitas in Rotterdam
Ouderen, met of zonder zorgvraag, worden uit hun sociaal isolement gehaald door het bezoeken
van het Herinneringsmuseum. Ouderen met dementie worden zichtbaar geactiveerd.
Cardiostick van Universitair Medisch Centrum in Maastricht
Hart- en vaatpatienten van het MUMC bezitten een mobiel patientendossier: de Cardiostick.
In noodsituaties zijn belangrijke medische gegevens in de Cardiostick overal ter wereld door een
arts oproepbaar.

De Univé Paludanus Prijs, de landelijke kwaliteitsprijs voor zorg, wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt aan een organisatie die met een bijzonder project de kwaliteit van zorg verbetert. De patient/client moet hierin centraal staan. De organisaties zetten zich in om de kwaliteit van zorg rondom de patient en consument te verbeteren. Veel initiatieven zijn nauwelijks zichtbaar. Univé wil de kwaliteit van de gezondheidszorg zichtbaar maken en bevorderen.

De juryleden zijn: prof.dr. R. Lapré (em.hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en economie van de gezondheidszorg Erasmus Universiteit Rotterdam), mw. E. de Visser (onderzoeksjournaliste De Volkskrant), dr. M. Sprenger (directeur-generaal RIVM) en R. Jerphanion (bestuurslid NPCF).